Een nachtje in een hotel

16 september 2026 - Tokio, Japan

Een nachtje in een hotel

Woensdag 16 september 2026.       Een nachtje in een hotel

Tokio, Japan.              De hele dag bewolkt en motregen, 23 graadjes.

De hele reis hebben we helder weer en vaak mooi uitzicht op wat beneden zichtbaar is aan steden, bergen en rivieren. Vooral als het donker is, lijkt het beneden sprookjesachtig mooi. De werkelijkheid is helaas vaak minder rooskleurig. We vliegen vakkundig om, om potentieel gevaarlijke gebieden te vermijden. Bij Noord Korea maken we een kleine koerswijziging en vliegen over Zuid Korea. De stad Seoul is prachtig om te zien. Tussendoor worstelen we in de enge zitruimte ons plateautje eten met modern houten bestek naar binnen. Het eten is zeker niet onsmakelijk zolang we niet naar rechts kijken: ons Japans snotteraartje. Het heldere weer houdt echter op bij Japan. Daar doen dichte wolken ons uitzicht belemmeren. Bij het landen in Tokio Narita laat het landschap zich eerst vlak boven de landingsbaan zien. En ….. het regent. De bureaucratie viert hier nog hoogtij. Het duurt twee uur voor we het vliegveld mogen verlaten. De ene na de andere controle, compleet met twee keer vingerafdrukken, een foto en lang in de rij staan voor paspoortcontrole. Iedereen is wel super vriendelijk en beleefd. Dan is het toch minder lastig om lang te wachten. Ons hotel waar we een nachtje slapen voor we morgen de camper afhalen is een immens groot gebouw met 685 kamers. Het bed is 3,5 meter breed en in de badkamer een heus ligbad en een WC met gebruiksaanwijzing, gezien het keuzemenu. Vanmiddag lopen we naar Travellers Autobarn, 10 minuutjes lopen, om de huurkosten alvast te betalen. Het zal toch niet goed gaan! Gelukkig werkt de creditkaart heel soepeltjes. Een hele geruststelling. Een beetje dizzy van de reis zijn we om acht uur, na het eten in het hotel restaurant, in onze hotelkamer en rommelen en schrijven nog een beetje. Morgen gaat het echt beginnen met de eerste 150 km naar Nikko. En, laten we niet vergeten dat onze kleinzoon uit Breda vandaag 13 jaar is geworden. Gefeliciteerd!

1. Erik en Raymonde:
    16 september 2026
    Fijn om te horen dat jullie goed geland zijn! Goede en veilige reis met de camper! En gefeliciteerd met jullie kleinzoon!
  2. Charissa:
    Gefeliciteerd met Nikko!
    Goed te horen dat jullie geland zijn.
    Jullie zijn vast nieuwsgierig naar de camper.
  3. Serge en Janet:
    Zo die Japanse snotteraar. Straks weer een Corona uitbraak. Pfff
  4. Jeroen en Sandra:
    17 september 2026
    Fijne vakantie en nog gefeliciteerd met jullie kleinzoon
  5. Dick van der Wenden:
    Gefeliciteerd met Lodi!!
  6. Arend Dewinter:
    17 september 2026
    Wij wensen jullie een fantastisch mooie vakantie toe in Japan / Z,Korea .wij passen wel op de Roerdomp en Seearend .groetjes Arend Biljana