Laatste dag op de Faeröer

12 juni 2025 - Tórshavn, Faeröer

Dag 45.     12 juni 2025.        Laatste dag op de Faeröer

AEduvik, Faeröer - Torshavn, Faeröer.              28 km

Een mistig daagje, 10 graadjes

Vanmorgen niet veel zicht buiten. Niet een beetje mistig, maar echt zo dikke mist, dat we de mistlampen moeten aandoen als we wegrijden. Van de natuur zien we vandaag zo goed als niets. Niet zo heel erg, we hebben al zo veel gezien en we hebben het nationaal museum uitgezocht voor een bezoek. Echt heel bijzonder is het kleine ritje toch wel, naar Torshavn. Een 13 km lange tunnel onder de zee door, met onderweg een rotonde met in kleuren een tafereel en nog op een paar plaatsen verder schitterend kleurrijk verlicht. Met wat moeite maken we wat foto‘s. We zijn wel wat tunnels gewent, maar deze spant de kroon, in positieve zin dan. Echt een vreemd idee zo onder de zee te rijden. In Torshavn bezoeken we het nationaal museum. Geschiedenis van de eilanden, visserij, klederdracht, geologie en leefwijzen worden hier op speelse wijze weer gegeven. Interessant om over sommige plaatsen waar we waren, nu meer achtergrond te lezen en zien. Bijvoorbeeld het kerkje in Sandur, waar de voorgeschiedenis verteld dat er voor dit kerkje vijf kerkjes op de zelfde plaats stonden, waarvan de eerste rond het jaar 1000. Na het museum gooien we de diesel tank nog even vol, kopen bij de Bonus nog wat voer voor op de boot en nestelen ons in de buurt van de haven tot we het haventerrein op mogen rijden. Een drankje ter afsluiting van de Faeröer in een drank en eet gelag kan er gelukkig nog af. Zaterdag middag zijn we weer op het vaste land van Europa.

1. Kees en Lida:
    15 juni 2025
    Goede terugreis!
  2. Martin:
    15 juni 2025
    Prachtig die tunnel en kleurtjes, dat slabbetje kan jij ook wel gebruiken 🤪
  3. J & J:
    22 juni 2025
    Jullie hebben weer mooie herinneringen erbij!