Thorshavn, Faeröer

6 mei 2025 - Thorshavn, Faeröer

Dag 8.      6 mei 2025.            Thorshavn, Faeröer

Atlantische Oceaan - Faeröer Eilanden            0 km (camper)      Totaal: 1628 km

frisjes, met 8 tot 10 graadjes, wel droog en veel wind

Om 9.00 uur naderen we Thorshavn, de hoofdstad van de Faeröer eilanden, voor een tussen stop. Het duurt daar veel langer dan gedacht. Vanwege een reparatie vertrekken we niet eerder dan 16.15 uur. We mogen ook niet van de boot af, also wordt het een lummeldag met voor An een Libelle Book Azine en voor mij TV met veel zeppen en het Duitse nieuws volgen waar de regering ook niet soepeltjes van start gaat. Wellicht is er een leuke film of zo, is het idee in de middag. En ja hoor. Er is een informatie film over IJsland. Er staat zelfs koffie met Kuchen klaar. Eenmaal in de zaal genietend van deze surprise, ontdekken we dat we in een reisgezelschap zijn beland, waar uitleg wordt gegeven aan de excursie voor de komende dagen in IJsland. We blijven rustig zitten en vinden de info film best de moeite waard om te zien. Aan het eind knijpen we er tussen uit. Om 18.30 uur heeft Bert het buffet diner geregeld. In 1,5 uur mogen we eten en drinken wat er staat geserveerd op lange tafels. Vis, vlees, soep, kaas, frites, salades, aardappeltjes, peulvruchten, fruit en nagerechten, teveel om op te noemen. Het is niet alleen veel, maar nog lekker ook! Na 6x een bordje gevuld is het welletjes. De tijd zit erop. Jammer dat Bert niet verder komt dan slechts twee bordjes en één pintje. Ja, soms zit het niet mee. Na het buffet zoeken we de hut op. Een onrustige nacht wacht op ons.

1. Louwra:
    7 mei 2025
    Weer mooie en leuke verhalen.
  2. Martin:
    8 mei 2025
    Ik denk dat word afzien, maar dat lijkt wel vakantie joh 💪 lekker genieten maar 👌🥂
  3. Kees en Lida:
    10 mei 2025