Terug in Reykjavik
24 mei 2025 - Reykjavík, IJsland
Dag 26. 24 mei 2025. Terug in Reykjavik
Mosskógar, IJsland - Reykjavik, IJsland. 23 km. Totaal: 3541 km
Veelal bewolkt, doch niet zo slecht als aangekondigd, 12 graadjes, wind stil.
De camping van vannacht is een andere dan andere. Veel bomen en plaatsen op een soort doolhof camping. De bodem is veelal met kunstgras bedekt, maar desondanks een knollenveld. Wij staan op het gravel gedeelte. De douches moeten er wel zijn, maar ik heb ze niet gevonden. Niet te vroeg rijden we naar de ons bekende camping in Reykjavik. Daar hebben we twee nachtjes gereserveerd. Veel boekingen gaan online of er komt iemand langs om te betalen. Alles met de pin of credit. Behalve de laatste camping. Daar zat zelfs iemand in de receptie. En, contant betalen. In Euries kon ook. Eerst om 13.00 uur werkt ons tijdslot, 6716#, also snel daarna zijn we ter plekke. Eind van de middag lopen we een rondje om het nationaal stadion, wat naast de camping ligt. Het Nederlands elftal verloor hier in 2014 met 2-0 van IJsland. We lopen langs een voormalige warmwaterbron, waar eind 19de en verder in de 20ste eeuw, vrouwen de was deden. Even verder gelopen is een botanische tuin met een veelvoud van verschillende bomen, struiken en planten. Het moet nog een beetje groeien, maar het is mooi om te zien. Ook bramen, kruisbessen en zwarte bessen ontbreken niet. Er staat ook een monument voor het onbekende kind, Roses for Children, genaamd. Save the Children Iceland en de Herman van Veen Foundation hebben het gezamenlijk geplaatst. Terug op de camping, op het tent gedeelte, staat een Fish and Chips karretje. Daar kunnen we niet voorbij lopen. We krijgen het keurig in een kartonnen doosje ingepakt mee en lopen snel naar de camper. Smerig lekker natuurlijk, dat kan niet missen.
Martin:25 mei 2025Lekker hoor die Kibbeling! Annie voelt zich ook prettig zie ik en zoekt naar het kruidentuintje🤪Hoop dat het morgen meevalt met de Fiat 💪