Een start met veel regen
28 augustus 2025 - Felbertauernpas, Oostenrijk
Donderdag 28 augustus 2028. Een start met veel regen.
Schönboden, Oostenrijk - Felbertauern, Oostenrijk. 90 km
De beste plaats na een kort ziekbed is toch wel achter het stuur van de camper. Ik ben gediagnostiseerd met diverticulitus. Nou zoek dat maar even op, ik had er nog nooit van gehoord. Het gaat allemaal weer best prima, also gaat het richting Corsica en Sardinië, waar we met onze Azië-reisvrienden gaan rondtoeren. Maar voordat het richting zuiden gaat rijden we eerst naar Nederland voor een kort bezoek aan een paar zieke liefhebbende mensen. Vandaag is het zoals altijd als we op reis gaan. We hebben een programma van een week, wat we in 24 uur af willen hebben. En dat lukt altijd! Weliswaar rijden we vanmiddag pas om 17.30 uur de camping af. Het regent met tussenpozen flink, gelukkig zijn er geen lekkages in de camper. Nog even de sleutels bij Lissi en Gerard en karren maar. Nu wordt het al weer rond acht uur donker en met het slechte weer lijkt het nog eerder avond te worden. Hoe verder naar het noorden hoe meer regen tikt er tegen ons zolderraam, also besluiten we de camperplaats vlak voor de Felbertauerntunnel met een bezoek te vereren. Vlak staan is hier een kunst, doch ik weiger uit te stappen en een oprijblok te pakken. Een beetje met het hoofd naar boven is geen probleem.

Lieve groet van ons.
Diverticulitis gaat meestal vanzelf over.
Dit zijn de adviezen als u klachten heeft:
Meet elke dag uw temperatuur via uw anus (poepgat).
Eet wat u prettig vindt. Kies wel voor gezond eten. U merkt zelf waar u wel en geen klachten van krijgt.
Drink elke dag 2 liter. Kies voor water, thee en koffie zonder suiker, en melk.
Neem extra rust als u pijn heeft of als u zich ziek voelt.
Goeie reis en geniet ervan😘
We gaan jullie weer volgen.
Heel veel plezier, en hopend voor jou Gert-Jan dat je divertikels niet meer gaan ontsteken! Ik begrijp dat je het onder controle hebt?
We zijn weer benieuwd naar jullie reis avontuur.
Liefs, Jeroen en Jolanda